Skip to content Skip to footer

Obiective turistice

Biserica de Lemn din Botiza

Este un vechi lăcaș de cult greco-catolic care are hramul Sfintei Paraschiva și figurează pe lista monumentelor istorice, cod LMI MM-II-m-A-04528.

Citește mai mult

Mănăstirea Botiza

La sfârșitul secolului al XIX-lea vechea biserică de lemn din Botiza a fost înlocuită cu actuala biserică, adusă din Vișeu de Jos. Aceasta a fost construită în 1699.

Citește mai mult

Muzeul Satului din Botiza

Comuna Botiza are amenajat un minimuzeu al satului exact peste drum de primărie. Acesta conţine un foişor din lemn şi o casă veche de circa 100 de ani.

Citește mai mult

Izvoarele minerale de la Botiza

Unul din cele mai propice locuri pentru a putea vedea izvoare minerale se află pe valea Sasu, de la Botiza, pe care, în imediata apropiere a drumului asfaltat, se află 3 surse, prima și ultima fiind amenajate și adăpostite sub ciuperci de lemn.

Citește mai mult

Atelierele de Țesături Tradiționale

Botiza este cunoscută pentru tradiția sa în țesuturile manuale. Multe familii din zonă încă practică acest meșteșug, realizând covoare, pături și alte articole textile în modele tradiționale. Turiștii pot vizita aceste ateliere pentru a vedea cum sunt realizate aceste opere de artă și, eventual, pentru a achiziționa suveniruri autentice.

Citește mai mult

Ultima actualizare: 13:33 | 5.02.2024

Sari la conținut